slide_over

Over 3D printing

Een 3D-printer is een apparaat dat op basis van digitale ”bouwtekeningen” driedimensionale objecten kan produceren. Dit gebeurt door het object laag na laag op te bouwen. Het driedimensionale printproces is ontstaan in het jaar 2000. De eerste toepassingen waren met een metaal als productiestof. De volgende stap was het produceren van modellen gebaseerd op andere stoffen, zoals gips en polymeren (FDM). Tegenwoordig kan het al met heel veel materialen. Voor een aantal voorbeelden kunt u kijken in ons portfolio.

In de hedendaagse wereld wordt de 3D-printer vooral toegepast bij bedrijven die prototypes nodig hebben en tijd willen besparen met het zelf creëren van modellen door deze te laten printen. De architectuur, mode en design branche, maar ook de industrie en particulieren behoren tot de gebruikers. Tegenwoordig maken ook kunstenaars gebruik van 3D-printers om hun creaties in korte tijd in een vaste vorm te krijgen.

Door de toenemende vraag naar 3D-creaties is er een groei zichtbaar in het aantal bedrijven dat zich specialiseert in 3D-printing. Voor onszelf is deze toenemende vraag ook een van de drijfveren geweest om ons servicebureau te starten. De grootste reden om ons bedrijf te starten is om 3D-printen voor iedereen mogelijk te maken.